To CO2-håndteringsprosjekter valgt ut i Storbritannia

   
21032013
To prosjekter er valgt ut i Storbritannias CCS-konkurranse om 1 milliard pund: Peterhead Project i Aberdeenshire i Skottland og White Rose Project i Yorkshire i England.
 

- Det er svært positivt at Storbritannia satser på CO2-håndtering. Tidlig fullskala CO2-håndtering er helt avgjørende for at verden etter hvert skal kunne ta denne helt nødvendige klimateknologien i bruk i stor skala, sier Tore Amundsen i Gassnova.

De to prosjektene ble valgt ut etter en periode med intensive forhandlinger med alle de fire prosjektene som gikk videre etter en vurdering av totalt åtte søkere i oktober i fjor.

- Dagens annonsering tar oss et signifikant skritt lenger mot en industri for CO2-fangst og lagring. Dette er en industri som vil hjelpe oss med å redusere CO2-utslippene og skape tusenvis av nye jobber, sier energi- og klimaminister Edward Davey i en pressemelding.

Regjeringen i Storbritannia vil nå forhandle videre med de to prosjektene slik at vilkårene for FEED-studier er klare innen sommeren. Studien vil vare cirka 18 måneder. En investeringsbeslutning skal tas av myndighetene tidlig i 2015 for bygging av inntil to prosjekter, opplyses det i pressemeldingen.

- Det er min intensjon å arbeide videre med industrien, utover disse to prosjektene, for å sikre at vi har flere CCS-prosjekter ved slutten av tiåret, støttet av de innovative endringene vi gjør i energimarkedet for å oppmuntre til investeringer i lavkarbonelektrisitet, sier Davey.

De to prosjektene som ikke gikk videre, Captain Clean Energy og Teesside Low Carbon, settes på en reserveliste.

 

Gassnova © 2017