Kan CCS løse industriens klimautfordring?

   
​Velkommen til vår #CCS-frokost under Arendalsuka 2019

Frokosten arrangeres 13. august kl. 07:30-08:30 på MS Sandnes, Langbryggen

​Foto: iStock

 


Vi har fått med oss olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg som sammen med Idar Kreutzer (Finans Norge), Bjørn K. Haugland (Klimanettverket ‘Norge 203040’) og Jeanette Iren Moen (Norsk Industri), samt våre samarbeidspartnere i fullskala, vil snakke om CCS som en del av løsningen

Lenke til arrangementet (Arendalsuka)

Vi står overfor store utfordringer. Klimaet er i endring og vi må gjøre noe. Ambisiøse mål er satt for å redusere CO2-utslippene. Utrulling av fangst, transport og lagring av CO2 (CCS) i stor skala kan øke muligheten for å nå klimamålene.

Vi trenger å øke effektiviteten av vårt energiforbruk og fremme bruken av fornybar energi. Til tross for store fremskritt innenfor disse områdene og teknologiske sprang fremover i fornybar energi som sol, vind og vannkraft, står verden i fare for å unnlate og oppfylle sitt klimamål.

Vi må ta ansvar for kommende generasjoner.

Gassnova arbeider med å få på plass det som kan bli Europas første industrielle CCS-prosjekt. Prosjektet skal vise at CCS er mulig og trygt å gjennomføre.

Vi jobber med en hel verdikjede og vi vil sammen med flere av våre samarbeidspartnere fortelle om status i fullskala-prosjektet og hvordan dette prosjektet kan hjelpe industrien med å redusere sine CO2-utslipp.

Velkommen til CCS-frokosten på MS Sandnes.

 

Gassnova © 2019

Personvernserklæring