Gassnova har fått et krevende og stort oppdrag av det norske samfunn: http://www.gassnova.no/no/om-gassnova, http://www.gassnova.no/Gassnova har fått et krevende og stort oppdrag av det norske samfunn: Fotograf: Helge HansenVi skal bidra til løsningene som gjør at CO2 kan fanges og lagres, slik at menneskeheten ikke gjør kloden ubeboelig for kommende generasjoner.
Gassnova skal legge til rette for teknologiutvikling og -modning på bred basis,http://www.gassnova.no/no/climit-programmet, http://www.gassnova.no/Gassnova skal legge til rette for teknologiutvikling og -modning på bred basis,Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen og slik bidra til å redusere kostnader og risiko for fangst og lagring av CO2. Videre skal Gassnova følge opp statens CO2-håndteringsprosjekter, ivareta myndighetens interesser og fungere som rådgiver.
Gassnova skal bidra til å fremskaffe http://www.gassnova.no/no/prosjekter52, http://www.gassnova.noGassnova skal bidra til å fremskaffe Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsenløsninger som gjør at teknologier for fangst og lagring av CO2 tas i bruk og blir et effektivt klimatiltak.

 

 

Klemetsrudanlegget, Norcem og Yara får studere CO2-fangst viderehttp://www.gassnova.no/no/klemetsrudanlegget-norcem-og-yara-får-studere-co2-fangst-videreKlemetsrudanlegget, Norcem og Yara får studere CO2-fangst videre2017-04-19T08:28:32ZGassnova tildeler i dag kontrakt til Klemetsrudanlegget, Norcem og Yara. Alle tre får støtte til videre studier av fullskala fangst av CO2 ved sine anlegg.
Signerer ny avtale for TCMhttp://www.gassnova.no/no/signerer-ny-avtale-for-tcmSignerer ny avtale for TCM2017-04-07T07:46:20ZGassnova, Shell, Statoil og nykommeren Total markerer i dag at de ønsker å videreføre aktiviteten på TCM i tre nye år. Begivenheten ble blant annet feiret med besøk av OED-minister Terje Søviknes.
Rekordinteresse for klimarelatert konferanse i Oslohttp://www.gassnova.no/no/rekordinteresse-for-klimarelatert-konferanse-i-osloRekordinteresse for klimarelatert konferanse i Oslo2017-03-07T09:18:53ZVerdens fremste forskere innen karbonfangst, -transport og -lagring (CCS) er i dag samlet på Soria Moria hotell og konferansesenter i Oslo. Konferansen er fullbooket, og det er satt opp venteliste for å kunne delta.
Søviknes besøkte Gassnovahttp://www.gassnova.no/no/søviknes-besøkte-gassnovaSøviknes besøkte Gassnova2017-03-01T07:43:29ZOlje- og energiminister Terje Søviknes besøkte tirsdag Gassnova i Porsgrunn.
Testaktiviteten fortsetter ved Teknologisenter Mongstad (TCM)http://www.gassnova.no/no/testaktiviteten-fortsetter-ved-teknologisenter-mongstad-(tcm)Testaktiviteten fortsetter ved Teknologisenter Mongstad (TCM)2017-02-15T13:06:02ZTeknologisenteret på Mongstad (TCM) opprettholder et høyt aktivitetsnivå gjennom 2017, og Gassnova, Statoil og Shell ønsker å fortsette aktiviteten ved anlegget til 2020.

 Gassnova på Twitter

Gassnova © 2017